Kalkoensalade met geroosterde hazelnoten
Aantal personen: 4
Ingrediënten
300 g kalkoenborstfilet
½ el cajunkruiden
2 el olie
1 avocado
4 kerstomaatjes
250 g friséesla
2 el dragonazijn
1 dl sinaasappelsap
2 tl Zaanse mosterd
3 el hazelnootolie
75 g hazelnoten
zout & peper
Bereiden
- Wrijf de kalkoenfilet in met cajunkruiden.
- Verhit de olie in een koekepan en bak de kalkoenfilet in circa 15 minuten bruin en gaar.
3.Keer de kalkoenfilet regelmatig.
- Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de lengte in plakken.
- Was de tomaatjes en snijd ze in vieren.
- Verdeel de friseesla over 4 borden.
- Rangschik de plakken avocado en de partjes tomaat erop.
- Leg de kalkoenfilet op een plank en roer de azijn, het snaasappelsap en de mosterd door het bakvet.
- Breng dit aan de kook en roer de aanbaksels los.
- Klop van het vuur af de hazelnootolie erdoor.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Snijd de kalkoenfilet in dunne plakken en leg deze op de sla.
- Schenk de saus erover.
- Rooster de hazelnoten in een droge koekepan goudbruin.
Verdeel ze over de salade.
- Lekker met bruin stokbrood.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Wortelsalade met rozijnen
Griekse salade
Zalmsalade
Spinazie-zalmsalade met gemberdressing
Pastasalade met zalm, krab en mosselen